Vakmerőség

Őrizetbe vettek egy tizenévest egy 650 kilométeres nagy sebességű 'tujázás' után

A 17 éves fiú 650 kilométert tett meg egy Moszkvából Szentpétervárra tartó járat külső részén.

2024.04.16 14:48ma.hu

Őrizetbe vettek egy tizenéves fiút a hétvégén, miután mintegy 650 kilométert szörfözött egy nagysebességű vonat külsején Oroszországban - közölte kedden a rendőrség.

A 17 éves fiú Moszkvából érkezett Szentpétervár városába egy olyan járaton, amely négy órán át utazik akár 250 kilométer/órás sebességgel.

A fiatal, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, azt mondta a rendőrségnek, hogy adrenalinlöketre hajtott, és azt tervezte, hogy vonattal szörfözik vissza Moszkvába. Szentpétervárra érkezésekor azonban őrizetbe vették. Egy közlemény szerint a fiú elismerte, hogy az elmúlt három évben gyakorolta a vakmerő tevékenységet.

A fiatalembert azóta átadták szüleinek, akik ellen vádat emeltek a szülői felelősségre vonatkozó törvények megsértése miatt. Az esetet kivizsgálják - közölték a tisztviselők, hozzátéve, hogy a "rendkívül veszélyes" közlekedési mód súlyos balesetekhez vezethet.

A vonatszörfözés, vagy tujázás, az a törvénytelen cselekedet, amikor valaki egy mozgó vonat, villamos vagy más vasúti közlekedési eszköz külső oldalán utazik. Halál vagy súlyos sérülés veszélyét rejti magában a mozgó vonatról leeső emberek, a vonat áramütése vagy a vasúti infrastruktúrával való ütközés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.