Közlekedés

Afrikai szigeten rekedtek egy tengerjáró hajó utasai

Az utazók azért maradtak hátra, mert lekésték a beszállási időt - közölte a hajót üzemeltető társaság.

2024.04.02 14:50ma.hu

Nyolc tengerjáró hajó utasai, köztük egy terhes nő és egy szívbeteg idős férfi a jelentések szerint egy afrikai szigeten rekedtek a múlt héten, miután lekéstek a beszállásról.   

A Norwegian Cruise Line hajója szerdán, Afrika nyugati partjai mentén tett útja során megállt egy kirándulásra a mintegy 220 ezer lakosú Sao Tomé és Principe szigetországban.    

A jelentések szerint hat ausztrál és két amerikai nem jutottak vissza a hajóra, amikor visszatértek, pedig a partról még láthatták a hajót - jelentette a WPDE híradó vasárnap.  

Az utasok lekésték a "mindenki a fedélzetre" 15 órai időpontot - közölte a hajótársaság, amely "nagyon szerencsétlen helyzetnek" minősítette az esetet, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az utazók felelősek az óra figyeléséért.  

A sziget parti őrsége állítólag még a hajóhoz is elvitte az utasokat, de nem engedték őket visszaszállni a fedélzetre, és vissza kellett fordulniuk.   

A legtöbb itt rekedt utazónak nem volt gyógyszere vagy működő hitelkártyája - írta a média.  

A csoport állítólag vasárnap Gambiába repült, hogy egy másik kikötőben újra csatlakozhasson a hajóhoz. A hajótársaság szóvivője azonban azt mondta, hogy a hajó a rossz időjárás miatt nem tudott biztonságosan kikötni Gambiában. Hozzátette, hogy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a vendégek kedden Szenegálban újra csatlakozhassanak a hajóhoz.  

Nem ritkák azok az esetek, amikor az utasok nem tudnak időben visszaszállni a hajóra, főként azért, mert a körutazó hajók jelentős költségekkel járó, szoros időkorlátok között működnek.  

Az MSC Splendida két utasát tavaly nyáron egy olasz kikötőben hagyták hátra, miután késve jelentek meg az induláskor. Egy futótűzként terjedő TikTok-videón látszott, ahogy a pár kiabálva és integetve kéri a hajót, hogy várja meg őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.