Kukorica Jancsiként domborít a sztár!

Stohl András János vitéz bőrébe bújt!

A János vitéz az első magyaros témájú zenés színpadi játék, amelynek 1904-es bemutatása a magyar öntudat ápolására való igényt elégítette ki, amit a pesti polgár akkorra már a színháztól is elvárt. Az egyik szereposztásban Stohl András játssza János vitézt!

2009.01.16 14:00ma.hu

Dalárdák, óvodák, iskolák, színkörök azóta játsszák; nótáit énekeljük, ha sírunk, ha vígadunk. Ezúttal Alföldi Róbert állítja színpadra két szereposztásban a Nemzeti Színházban a Magyarországon legtöbbet játszott daljátékot. 

Kukorica Jancsi és Iluska szerelmének történetét meséli el szívet gyönyörködtető dalokban Kacsoh Pongrácz-Heltai Jenő-Bakonyi Károly János vitéze. És felcsendülnek a közismert dallamok!

Fotó: Gordon Eszter

Szereposztás: 

János vitéz 
daljáték három felvonásban
 
János vitéz I. /János vitéz II. 

Kukorica Jancsi: Stohl András/ Mátyássy Bence 
Iluska: Söptei Andrea/ Tompos Kátya 
A gonosz mostoha: Udvaros Dorottya/ Csoma Judit 
Strázsamester: Marton Róbert/ Szabó Kimmel Tamás
 A francia király: Bodrogi Gyula/ Spindler Béla 

Bemutató: Nagyszínpad, 2009. január 16. és 17. 

Forrás: Nemzeti Színház

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.