Négy hónapos babával áll újra munkába a tévés!

Gombos Edina: Babával is dolgozom!

Nem régóta élvezi otthon az anyaságot Gombos Edina, de máris úgy tervezi, hogy februárban visszamegy dolgozni. Az Aktív volt műsorvezetője alig négy hónapja hozta világra az első gyermekét, Mirandát, s máris szeretne visszatérni.

2009.01.14 08:00ma.hu

Bár az újdonsült édesanya visszanyerte régi alakját, egyelőre még nem szándékozik kamerák elé állni, információink szerint csak a rádiózáshoz térne vissza. Edina már a szülése előtt is úgy tervezte, hogy idén januárban leül megbeszélni a Sláger rádió vezetőségével, hogy mikor fog újra munkába állni. Vajon pénzre van szükségük?
 
– " A döntésemnek semmi köze nincs ahhoz, hogy szűkösen élnénk. A rádió vezetőségével már korábban megállapodtunk arról, hogy a február egy ideális idő lehet a munkakezdéshez. Fontosnak tartom, hogy betartsam az ígéretemet, és jóleső érzés, hogy számítanak a munkámra a jövőben is. 

Ráadásul szerencsés helyzetben vagyok, hiszen olyan időbeosztásom van, ami miatt nem kell felborítanom az eddigi, már megszokott hétköznapjainkat. A hajnali órákban Miranda még alszik, ebben a pár órában pedig az édesapja vigyáz majd rá, ha pedig úgy hozza a sors, hogy ő is éjszakai beosztásban dolgozik, akkor az édesanyám vagy a nővérem is besegít. Ettől még nem leszek rossz anya, sőt! Mindennél jobba n motivál, hogy a kislányom egy mosolygós édesanya mellett ébredjen fel reggelente
– mondta a Blikknek Edina.
 
Gombos Edina nincs egyedül gondjával: gyest nagyjából 160 ezren, míg gyedet körülbelül 93 ezren kapnak. Az is érthető, hogy sok kisgyermekes anya a munka mellett dönt az otthonmaradás helyett: a gyes-juttatás összege ugyanis 28 ezer forint körüli, a gyed pedig átlagosan 68 ezer forint fejenként.
 
A szakemberek elismerik, hogy sokaknak szükségük van a pénzre és az állásukra, de úgy vélik, a legjobb mégis az lenne, ha az anya minél több időt töltene a gyermek mellett.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.