Nevada nevében indul a címért

Nahát - Magyar lány lehet Amerika szépe?

Magyar származású lány, Julianna Erdesz lehet Amerika szépe; a 24 éves szépség Nevada szövetségi állam nevében verseng a címért.

Képekben a csinos amerikai-magyar lány, Julianna Erdesz képgaléria

2009.01.12 14:00MTI - Fotó: Miss America Organization

Az állam fővárosában, Carson Cityben élő Julianna szülei a kommunizmus elől menekülve hagyták el Magyarországot, ő az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot.

A család korábban öt éven keresztül egy lakókocsiban volt kénytelen élni, mivel a lány azóta elhunyt apja súlyos beteg volt, és a drága kezelés miatt pénzügyi gondjaik támadtak.

Julianna a nehéz időszakban támogatta szüleit. A lány - aki korábban maga is veszélyeztetett helyzetű gyerek volt - azt tekinti élete egyik céljának, hogy segítséget találjon a hátrányos helyzetben levő gyerekeknek.

Mint állítja, ehhez részben anyja "hihetetlen energiájából és odaadásából" merít ösztönzést. Korábban egy önkéntes program keretében gyerekeknek táncot oktatott. Julianna apja fotós, anyja énekes és modell volt.

Julianna Erdesz - Fotó: renopassport.com

Julianna élete első szépségversenyét 2003-ban Reno Sparksban nyerte, és most 51 társával együtt verseng a legszebb amerikai lány címéért.

A január 24-én Las Vegasban tartandó versenyen előadja a One Rock N' Roll Too Many című számot Andrew Lloyd Webber Starlight Express című rockmusicaljéből.

Hajadon, amivel kapcsolatban megjegyezte: ha komoly kapcsolata volna, most nem lenne ideje rá.

A művészetek iránt érdeklődik, a Los Angeles-i zenei és drámai akadémián 2007-ben szerzett diplomát, New Yorkban drámaszakon meg szeretné szerezni a mesterfokozatot, és az az álma, hogy egyszer Lucy szerepében fellépjen a Broadwayn a Jekyll és Hyde című musicalben.

Arra a kérdésre, hogy melyik indulónak van esélye elnyerni az Amerika szépe címet, azt mondta: szerinte bármelyikük győzhet, nem tudni, hogy a zsűritagoknak milyen élményeik vannak, ha valamelyikük hasonlít például egy tag volt barátnőjére vagy nővérére, akit esetleg ki nem állhat, akkor ez befolyásolja a döntést és az adott versenyző szereplését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.