Felkavaró procedúrán esik át a fiatal nő

Videó: így űzik az ördögöt Argentinában - Csak erős idegzetűeknek!

Ritkán látni ilyen felvételt, most azonban teljes egészében megörökítették egy argentin templomban, hogyan űztek ördögöt egy 22 éves fiatal nőből, aki eközben artikulátlan hangon üvöltött.

2015.03.24 22:00ma.hu
Fotó: YouTube

Ördögűzést végeztek egy argentin templomban egy 22 éves nőn, akinek csak a keresztnevét hozták nyilvánosságra, a procedúráról pedig annyit lehet tudni, hogy a fővárosban, Buenos Airesben hajtották végre a Lutheránus Karizmatikus Egyházban Manuel Acuna püspök irányításával. A felvételen látható, amint a félig öntudatlan állapotban lévő Laurát bekísérik a szentélybe, ahol már papok serege várja. Lefektetik a nőt egy matracokból összerakott ágyra, amit kereszttel díszített selyemlepedő takar, majd felülről is betakarják őt egy keresztes lepellel.

A következő másodpercekben kezdetét veszi az eljárás: az 52 éves püspök irányításával a papok elkezdik a szent szövegeket kántálni, mire Laura teste görcsösen összehúzódik és elkezd vonaglani a földön. Ahogy egyre több imát mondanak rá és előkerül a kereszt is, úgy válik Laura állapota egyre ijesztőbbé, artikulátlan hangon üvölt és próbál kiszabadulni, a legjobban láthatóan akkor szenved, amikor a fakeresztet hozzáérintik a testéhez. Aztán elkezd öklendezni, az egyik papnő egy rongyot tart a szája elé és letörli a fehér habbá gyűlő nyálat, egy pillanattal később pedig hirtelen véget ér az egész, Laura teste elernyed, és már csak némi vízre van szüksége, hogy magához térjen a megpróbáltatások után.

Acuna püspök szerint az eset a bizonyíték rá, hogy a gonosz valóban létezik, nem egy elmélet, nem valami elvont dolog, hanem a személyiségünk része, és nem valami metafora. Épp ezért küzdeni kell ellene, és most már Laura is újra szabad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.