Van egy 13. csillagjegy is?

Csillagzűr: félrecsúszott a horoszkóp, mert annyit imbolygott a Föld

Ismeri Ön a horoszkópját, tudja, hogy melyik csillagjegyben született? Nos, akkor gyorsan elfelejtheti, mert szakemberek egy csoportja szerint annyit fordult a Föld, hogy már elavult a 2000 éves rendszer.

2015.03.24 10:00ma.hu

Akár hisz benne, akár nem, a legtöbb ember legalább azzal tisztában van, hogy a 12 állatövi jegy közül melyik tartozik az ő születési dátumához. Ha pedig hisz a horoszkópokban, minden bizonnyal lelkesen olvassa el a kedvenc oldalán vagy újságjában az adott napra, esetleg hétre vonatkozó jóslatokat, hogy aztán a figyelmeztetésekkel felvértezve és a pozitív kilátásoktól felvillanyozódva vágjon neki a napnak. Minden bizonnyal azt is tudja, hogy ha jelen cikk megjelenésének napján, azaz március 24-én született, akkor egyértelműen a horoszkópban a Kosra vonatkozó bekezdést kell elolvasnia.

Vagy mégse?!

Fotó: freedigitalphotos.net/sattva

Asztrológusok egy csoportja a brit közszolgálati csatorna, a BBC Stargazing Live című műsorban arról számoltak be, hogy valójában hosszú ideje nagy tévedésben vagyunk a csillagok állását illetően, illetve azok értelmezésében. A horoszkópot ugyanis mintegy 2000 évvel ezelőtt dolgozták ki az akkori csillagászok, ám a Nap és a Hold Földre gyakorolt "imbolygó hatása" miatt a csillagok az eredetihez képest mintegy egy hónapos "elsodródásba" kerültek, és ezt nem követték a horoszkópkészítők. Ez azt jelenti, hogy ha a születésnapját március 24-én ünnepli, akkor valójában Önnek nem a Kosra, hanem a Halakra vonatkozó részt kell mostantól az újságban elolvasnia.

Ha azonban azt hiszi, hogy csak eggyel odébb kell csúsztatni minden csillagjegyet, nagyot téved, mert a helyzet még a fentieknél is bonyolultabb. Napjaink csillagászai úgy vélik, hogy van egy 13. jegy is, a Kígyótartó vagy Kígyóhordozó, amit valamilyen különös okból az ősi asztrológusok egyszerűen kihagytak a jegyek közül, így osztották fel a Nap 360 fokos útját 12 darab 30 fokos szeletre. Az újonnan "felfedezett" jegy azonban egy kissé összekuszálja a rendszert, mert aki november 30. és december 18. között született, az bizony kénytelen lesz ezzel az új jeggyel megbarátkozni az eddigi Nyilas helyett, és az egyes jegyek sem egyforma, egy-egy hónapos szakaszonként követik egymást.

Az "új" horoszkóp

Január 21. - Február 16.: Bak
Február 17. - Március 12.: Vízöntő
Március 13. - Április 18.: Halak
Április 19. - Május 14.: Kos
Május 15. - Június 21.: Bika
Június 22. - Július 20.: Ikrek
Július 21. - Augusztus 10.: Rák
Augusztus 11. - Szeptember 16.: Oroszlán
Szeptember 17. - Október 31.: Szűz
November 1. - November 23.: Mérleg
November 24. - November 29.: Skorpió
November 30. - December 18.: Kígyótartó
December 19. - Január 20.: Nyilas

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.