A jótékonysági dolgozók vették észre a hibát

Nagyon belelendültek az adományozásba: mentek a hamvak is...

Annyira belelendült a jótékonysági adományozásba egy indianai család, hogy azt a dobozt is berakták a holmik közé, amelyben az elhunyt rokonuk hamvai voltak. Az alapítványnál derült ki a tévedés.

2014.12.16 14:00ma.hu

Amikor az indianai Lafayette-ben működő jótékonysági egyesület dolgozói elkezdték szétválogatni a beérkezett adományokat, legfőképp háztartási holmikat, kisebb-nagyobb berendezési tárgyakat, díszeket találtak. Ám egyszercsak előkerült egy nagyobb doboz, amelyek két kis fehér dobozkát tartalmaztak, bennük pedig egy-egy vörös bársonytasak volt. Az adománygyűjtők segítőjének nem kellett sokáig gondolkoznia, hogy rájöjjön, valójában két elhunyt hamvait találta meg - már csak azért sem, mert a dobozkák gondosan fel is voltak címkézve: egy-egy dátum és név szerepelt rajtuk.

A rendőrség az adatok alapján megtalálta a családot, amelynek tagjai tévedésből ajánlották fel a hamvakkal együtt a díszdobozt, és már vissza is juttatta nekik az elhunyt rokonok maradványait. A jótékonysági bolt vezetője, Paula Strong elmondta, hogy nem ritka, hogy az elhunytak maradványait az ismeretlen tárgyakkal együtt egyszerűen csak kidobják a rokonok a lakás takarításakor, ám bevallása szerint a pénteki felfedezés az egyik legfurcsább eset volt, amire vissza tud emlékezni. "Örülök, hogy sikerült megtalálni a család számára ezeket" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.