Árverés

Megvették a 4 milliárd forintos bíborrózsaszín gyémántot

Rekordáron, 17,77 millió (4,3 milliárd forint) dollárért kelt el egy bíborrózsaszín 8,41 karátos tökéletes tisztaságú gyémánt a Sotheby's aukciósház hongkongi drágakő- és jádekőárverésén kedd este.

2014.10.08 10:17MTI
A fancy vivid pink kő (fotó: sotheby's)

A fancy vivid pink (élénk fantázia rózsaszín) és internally flawless (belül tökéletes) kategóriájú kicsiny, körte alakú gyémánt értékét 12-14 millió dollárra becsülték a szakértők. A drágakőért élénk licitálás folyt - olvasható az aukciósház közleményében.

Ebben a kategóriában a korábbi rekordot egy ötkarátos gyémánt eladási ára állította fel, amely 10,7 millió dollárért kelt el 2009-ben Hongkongban.

A fancy vivid pink, internally flawless kategória a legintenzívebb színű és tökéletesen tisztaságú gyémántot takarja. A rózsaszín gyémántnak öt színárnyalata van.

A valaha árverésre bocsátott legértékesebb gyémánt, egy színét, tisztaságát és súlyát tekintve egyaránt páratlan rózsaszín drágakő, a Pink Star 83 millió dolláros áron (18,43 milliárd forintos összegért) kelt el a Sotheby's aukciósház genfi árverésén 2013 novemberében.

A keddi hongkongi árverésen egy zafírkő is rekordáron - karátonként 236 ezer dollárért cserélt gazdát. A 17,16 karátos kasmír zafír gyémántgyűrű 4,06 millió dollárért kelt el.

A Sotheby's hongkongi drágakőárverésének az összbevétele 75 millió dollárra rúg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.