Eddig még egy ajánlatra sem mondtak nemet

Rosszul kérték meg, most ő ad eljegyzési tanácsokat

Száz százalékos a sikeraránya annak a brit nőnek, akit elkeserített kedvese fantáziaszegény lánykérése, ezért most másoknak szervezi meg a romantikus esküvői ajánlatot.

2013.04.09 10:30ma.hu

Amikor a barátja úgy tette fel a nagy kérdést, mintha csak egy pizzát szeretne, Sam Sheppard úgy döntött, segít más pároknak, hogy ne fulladjon kudarcba a lánykérés. A 34 éves walesi, Monmouthshire-i nő eljegyzési szakértőként céget alapított, és az elmúlt négy év alatt már több tucat párnak segített Anglia-szerte, hogy tökéletes legyen a házassági ajánlat - igaz, ügyfelei többsége titokban tartja, hogy valójában nem a saját fejéből pattant ki a fantáziadús esemény ötlete.

"A saját tapasztalatom kiábrándító volt, a barátom úgy kérte meg a kezem, mint ahogyan bárkit arra kérne, menjen el vele pizzázni. Segíteni akartam másokon, hogy ne érezzék azt, amit én átéltem. Úgy éreztem, mintha nem is igazán érdekelné, hogy megkérje a kezem, noha természetesen tudom, hogy ez egyáltalán nincs így" - mondta Sam a Daily Telegraphnak. A nő egyébként a mai napig együtt van Ryan Galeozzival, és négy évvel az elbénázott lánykérés után újra az eljegyzésüket tervezgetik, de ezúttal már romantikusabban.

"A puzzle kulcskérdések darabkáiból áll össze, olyan részletekből, mint hogy mi nevetteti meg a partnerét, vagy hogyan töltik a szombat délelőttöket, szóval olyan apró dolgokból, amiből aztán összeáll a teljes kép" - magyarázza a tanácsadó a módszerét. "Aztán ha megvan az ötlet, a kérő annyira fogadja meg, amennyire tetszik neki. Mindenesetre eddig száz százalékos a sikerarányom" - büszkélkedik Sam. Az első beszélgetés után általában három hétig dolgozik az ötlet tökéletesítésén, a megbízó több csomag közül választhatja ki a neki leginkább tetszőt.

A konzultáció legfeljebb 100 fontot kóstál, maga a lánykérés azonban igen széles árfekvésű lehet, a legegyszerűbb már 10 fontból is kihozható, de Sheppard kisasszony szervezett már 10 ezer fontos (3,5 millió forint) lánykérést is. Megbízói között mindazonáltal nemcsak férfiak vannak - árulta el. Mint mondja, sokan a világhálót használják, a google-on keresnek tippeket, de a végén valami egészen sablonos dolog sül ki belőle. Túlvállalják magukat és a döntő pillanatban lebénulnak - osztotta meg a tanácsadó a tapasztalatait.

Épp ezért tartja jónak, ha a lánykérés valóban személyre szabott, ezzel minimálisra lehet csökkenteni a hibaszázalékot. Érdekesség, hogy Sheppard tapasztalatai szerint a döntő kérdés feltevése közben a nők leginkább a féltérdre ereszkedett pózt díjazzák. "Egy jó javaslat hosszú időre beszédtémát adhat, de egy félresikerült kérés után elég kínos, hogy az egész világ azt nézi a YouTube-on" - indokolja a precizitást, és azt is elárulta, hogy extrém ötletekhez csak akkor nyújt segítő kezet, ha a pár mindkét fele igazán szereti a szokatlan helyzeteket.

Sam Sheppard korábban angoltanárként dolgozott, valamint a marketing területén szerzett tapasztalatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.