42 apró mágneskorongot műtöttek ki belőle

Megette a hűtőmágneseket: rekordot döntött a 12 hónapos baba

A sebészek láttak már különös dolgokat, amik az emberek gyomrából kerültek elő, a 42 darab mágneskoronggal azonban a 12 hónapos kisfiú minden eddigi rekordot magasan megdöntött.

2013.02.15 11:29ma.hu

Pontosan 42 apró mágneskorongot operáltak ki a cseljabinszki sebészek egy 12 hónapos kisfiú gyomrából, amivel elmondásuk szerint a gyermek minden eddigi rekordot megdöntött, már ami a lenyelt furcsaságokat illeti. A kis híján tragédiával végződő eset azzal kezdődött, hogy az anya felfedezte: a hűtőszekrényen lévő betűk hátuljáról az összes mágnes eltűnt. "Csak a gyerek volt a helyiségben, amikor a mágnesek eltűntek. Az anya attól tartott, hogy lenyelte azokat" - mesélte utólag a klinika szóvivője.

Az ultrahang-vizsgálat beigazolta az anya félelmeit, a gyermek emésztőrendszerében mind a 42 hiányzó mágnesdarabkát megtalálták - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A kisfiú legnagyobb szerencséjére sikerült az összeset eltávolítani a gyomrából és a bél egyéb szakaszaiból, Nikolaj Rostovtsev gyermeksebészt azonban őszintén meglepte az eset.

"Az évek során számtalan idegen tárgyat találtunk már a fiatal betegek testében, köztük mágnest is nem egyszer. Az eddigi rekord 20 mágnesdarab volt, de a mostani kis betegünk esete minden csúcsot felülmúlt" - mondta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.