Két évet is kaphat merész tettéért

"Csak leugrom a tengerpartra" - de a 39. emeletről?!

Elsőre jó mókának tűnt, de könnyen lehet, hogy két évig nem ugrándozhat az a férfi, aki Brazília egyik legnépszerűbb üdülőhelyén hajtott végre ejtőernyős ugrást. A bíróság később dönt az ügyében.

2012.05.30 17:29ma.hu

Nem kizárt, hogy két év börtön vár "elismerésképp" arra az ausztrál turistára, aki a brazíliai Rio de Janeiro talán legnépszerűbb üdülőparadicsomát, a Copacabanát szemelte ki ejtőernyős ugrásának helyszínéül. A 41 éves Mark Nicholas Johnson annak rendje-módja szerint bejelentkezett a szállodába, ám a kicsomagolás után nem egészen úgy ugrott le megnézni a tengerpartot, ahogy a turisták többsége szokta: ő szó szerint vette ezt a kijelentést.

Felsétált a 39 emelet magas hotel tetejére, onnan pedig ejtőernyővel szállt alá, a strandolók nem kis meglepetésére. Az igazi döbbenet mégis őt érte, amikor pillanatokkal később néhány rendőr jelent meg, de nem azért, hogy gratuláljanak neki a vakmerő mutatványért, hanem hogy őrizetbe vegyék. Bár kicsivel később szabadon engedték, most másfajta izgalom vár rá: bíróság fogja eldönteni, hogy milyen büntetés vár rá a merész tettért.

Az ugrással ugyanis a rendőrség szerint veszélyeztette a parton pihenők testi épségét, de felelnie kell azért is, mert megtévesztette a szállodát, amikor átlagos vendégként jelentkezett be. Ha a törvényszék helyt ad a vádaknak, akár két év börtön is várhat a levegő ördögére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.