Elfelejtett kijelentkezni a kirabolt kávézóban

Az a fránya Facebook: megint lebuktak a tolvajok

Banánhéjon csúszott el egy tökéletesen kivitelezett rablás végén egy tolvajduó: interneteztek egy kicsit, majd elvitték a nyilvános netkávézó bevételét - csak egyikük elfelejtett kijelentkezni a Facebookról.

2012.05.16 13:29ma.hu

Egyre gyakrabban segíti a rendőrség munkáját a világméretűre terjedt közösségi háló, ezúttal is a Facebook buktatta le az egyébként azonosíthatatlan rablópárost. Igaz, most nem a nyomozáshoz kértek segítséget a hatóságok az interneten keresztül, hanem a tolvaj buktatta le saját magát, természetesen akaratán kívül.

A kolumbiai tolvajok egy internetkávézóba tértek be, hogy kis idővel később a napi bevétellel együtt távozzanak. A gyanú elaltatása végett egy kicsit maguk is interneteztek, majd előkapták a fegyverüket és azzal kényszerítették a kassza tartalmának átadására a személyzetet. A zsákmánnyal együtt aztán felpattantak a bejárat előtt álló motorra és elhajtottak.

A helyszínre érkező rendőrség szerint hasonló esetekben szinte lehetetlen felderíteni az elkövetők személyazonosságát, ám ezúttal szerencséjük volt: a duó egyik tagja elfelejtett kijelentkezni a használt gépen a Facebook-profiljából. Ezután már csak a címét kellett kikeresni a központi nyilvántartásból és máris mehettek letartóztatni őt és "kollégáját".

Néhány héttel ezelőtt szintén a Facebook buktatott le egy balfék triót: ők a rablásra annyira büszkék voltak, hogy a lapítás helyett inkább feltöltötték a fotójukat a zsákmánnyal együtt a nyilvános üzenőfalra, örömük azonban nem tartott sokáig, mert hamarosan a rendőrséget is érdekelni kezdték a képek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.