Csak saját magát nem tudta megóvni a munkás

A balesetvédelem miatt törte ripityára magát

Balesetvédelmi táblák miatt szenvedett balesetet egy férfi Nagy-Britanniában, ami azután 70 ezer fontjába (25 millió forint) kerül munkáltatójának.

2012.03.10 12:29MTI

A férfi egy parkban helyezett ki olyan táblákat, amelyek a jég és a hó miatti csúszásveszélyre figyelmeztettek, amikor elcsúszott és megsérült a háta, a nyaka, a karja és a csuklója. Mivel a baleset megelőzhető lett volna, munkáltatója, a leicesteri önkormányzat kénytelen a zsebébe nyúlni és peren kívül belement a kártérítési összeg kifizetésébe.

Az önkormányzat a balesetből okulva 150 pár csúszásgátló talpú cipőt rendelt emberei számára téli szabadtéri munkákhoz. A cipők párja 13 fontba került, így a csúszás miatt további 700 ezer forintnyi költségbe verte magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.