A mobilban lévő fotók adták a bizonyítékot

Saját mobilja buktatta le a gyorshajtót - véletlenül!

Mobiltelefonjával csinált fényképeket az autója sebességmérőjéről egy száguldozó fiatal, akit fél évvel később egy másik ügy miatt vittek be a rendőrségre - ekkor kerültek elő az árulkodó fotók is.

2011.10.06 17:29ma.hu

A megengedett sebességhatárnál csaknem háromszor gyorsabban, 320 km/órás sebességgel száguldozott egy 28 éves svájci férfi, ám azon az áprilisi hajnalon nem akadt fenn egyetlen sebességmérőn sem. Talán sosem bukik le, ha egy másik, nem részletezett ügy miatt nem kezd nyomozni utána a rendőrség.

Amikor néhány személyes tárgyát lefoglalták, a mobiltelefonon az egyik nyomozó felfedezte a készülékben, hogy kétséget kizáróan a férfi saját kocsijának, egy Bentley Continentalnak a műszerfala látható, a sebességmérőn jól kivehetően a pillanatnyi száguldás mértékét.

A férfi az útról is csinált néhány képet, így nem volt nehéz azonosítani, hogy mikor merrefelé járt, a készülék pedig pontosan mutatta, melyik fotót mikor készítették percre pontosan - így végképp lebuktatta a telefonja az elkövetőt. Mint kiderült, idén áprilisban helyi idő szerint hajnali fél négy előtt néhány perccel történt a száguldozás egy Genfhez közeli sztrádán.

A rendőröknek a férfi azt mondta, a barátainak akart felvágni a "mutatvánnyal". Most csak a bírósági tárgyalással villoghat, mert forgalmi engedélyét bevonták, és a tárgyalásig is csak óvadék ellenében engedték szabadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.