Nem akarja visszafizetni a csaló a pénzt

Hólapátolást számolt el júliusban túlóraként

Nincs azzal semmi gond, ha az ember némi túlórát vállal egy kis extra keresetért cserébe - de júliusban hólapátolásért kiszámlázni 200 órát kissé túlzás, legalábbis Európa déli részén.

2011.09.30 17:29MTI

A legalacsonyabb hőmérséklet Palermóban éjszaka sem csökkent húsz Celsius-fok alá idén augusztusban, Salvatore di Grazia mégis kétszáz óra túlórát számolt magának hólapátolásért a nyár folyamán.

A szicíliai tartományi székhely önkormányzatának dolgozója januártól kezdve havonta több órát fordított hótakarításra megszabott irodai munkaidején túl: januárban százhárom órát fizettek ki neki hólapátolásért, februárban kilencvenkettőt, májusban ötvenhármat, a nyári hónapokban pedig kétszáz órát dolgozott pluszban.

Noha Palermóban egy pehely sem esett, Salvatore di Grazia majdnem kilenc hónap alatt több mint ötezer eurót fizettetett ki magának hólapátolással töltött túlóra címén. Ez Szicíliában egy féléves fizetésnek felel meg.

A hólapátoló közalkalmazott szeptemberi ráadását már nem tudta felvenni, mert az önkormányzat felfigyelt a csalásra emlékeztető időjárás-ingadozásra és leállította a tűző napon való hólapátolást - fogalmazott beszámolójában a La Repubblica napilap palermói kiadása. Di Grazia felháborodottan tiltakozott a szerinte jogsértő intézkedés ellen és a közigazgatási bírósághoz akar fordulni azzal fenyegetőzve, hogy a palermói városháza vaskerítéséhez láncolja magát, ha nem fizetik ki munkáját.

A munka szent! - nyilatkozta a sajtónak, amely emlékeztetett arra, hogy Itáliában az ötmillió lakosú Szicília közigazgatása foglalkoztatja a legtöbb embert, 17 ezret, és nyolcszor többet költ rájuk, mint a közel tízmilliós, és Szicíliánál majdnem kétszer gazdagabb Lombardia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.