Nem tudta, hogy két gyereket hord a szíve alatt

Ikreket szült, de 40 kilométerre egymástól

Ikerterhes volt egy nő, ám mivel nem járt vizsgálatokra, fogalma sem volt, hogy két baba is fejlődik benne. Amikor eljött a szülés ideje, egy bábaasszonyt hívatott otthonába, de két órával később rosszul lett.

2011.07.18 10:29ma.hu / manna.ro

Két különböző városban, egymástól mintegy 40 kilométerre szülte meg ikreit egy romániai nő: az első baba még az otthonában jött a világra, a második pedig a megyeközpont kórházában, ahová a rosszulléte miatt szállította a mentő.

Az asszony, aki már öt fiút szült, a terhessége során egyáltalán nem járt orvosnál. Az előző terhességeihez képest viszont semmi szokatlant nem tapasztalt, így fel sem merült benne, hogy ezúttal két gyermek fejlődik benne.

A 41 éves, egyszerű parasztasszonyként élő Doina a szülési fájdalmak jelentkezésekor elhívatta a bábaasszonyként segédkező anyósát, ahogy azt a legutóbbi három szülésénél is tette. A legnagyobb fia egyébként 21 éves, a legkisebb az ikreket nem számítva 2 éves.

Elmondása szerint tudta, mit kockáztat az orvosi vizsgálatok és a kórházi szülés mellőzésével, de vállalta a rizikót. Az már csak a hihetetlen szerencsének köszönhető, hogy a kétpetéjű ikrek két burokban fejlődtek, mert az anya hasában maradt gyermek különben megfulladt volna nem sokkal azután, hogy az első világra jött.

Bár a szülés után az anyós észrevette, hogy valami nincs rendben, két órát vártak, mire mentőt hívattak. Amikor szirénázva megérkeztek a 40 kilométerre lévő szülészetre, akkor derült ki, hogy a rosszullétet bizony nem a szülés utóhatásai okozzák, hanem a második gyermek.

Az orvosoknak szerencsére sikerült megmenteni ezt a picit is, mint ahogyan az anyát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.