Világvége

Erdőtüzek után villámáradások miatt telepítettek ki embereket Új-Mexikó államban

Új-Mexikó államban a hét közepén erdő- és bozóttüzek követeltek két halálos áldozatot.

2024.06.23 11:50MTI

Súlyos esőzések nyomán villámáradások miatt rendeltek el kötelező kitelepítést Új-Mexikó állam egyes településein szombatig, alig néhány nappal az után, hogy az államban erdőtüzek miatt kellett tömeges kitelepítést elrendelni.

Az amerikai szövetségi meteorológiai szolgálat hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt adott ki figyelmeztetést szombatra is, miután péntek estig már 50 milliméter eső esett. Az áradások az állam északi részén fekvő kisebb városokat érintették leginkább, a főváros Albuquerque közelében. Las Vegasban a helyi hatóságok átmeneti szállásokat nyitottak a kötelező kitelepítésben érintetteknek.

Új-Mexikó államban a hét közepén erdő- és bozóttüzek követeltek két halálos áldozatot. A lángok 1300 épületben tettek kárt, és több ezer embernek kellett biztonságos helyre menekülnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.