Katasztrófa

Oroszországban mintegy 50 ezren maradtak áram nélkül a hétvégi viharok után

Kemerovo megyében három ember életét vesztette, és 18 megsérült. Az Altaji területen egy nőt saját házának leszakadt tetője ölt meg.

2023.11.20 12:02MTI

Mintegy 50 ezer ember maradt áram nélkül Oroszország szibériai és déli régióiban a hétvégi szélviharok miatt - tájékoztatott Jevgenyij Grabcsak energiaügyi miniszterhelyettes hétfőn a Rosszija 24 hírtelevízióban.

Elmondta, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krímben mintegy hatezer ember maradt áramellátás nélkül. A helyettes tárcavezető azt ígérte, hogy estére a félszigeten a vihar összes következményét felszámolják. Szibériában, ahol az ítéletidő hat régiót érintett, súlyosabb a helyzet, és a front az orosz Távol-Kelet felé haladva további elektromos hálózatokat rongál meg.

Grabcsak szerint a hétvégén a hálózatról a vihar által lekapcsolt fogyasztók száma összességében meghaladta a 260 ezret. Vasárnap erős, másodpercenként 30-35 méteres széllökésekkel kísért hurrikán söpört végig a Szibériai Szövetségi Körzet városain, háztetőket leszakítva és fákat kidöntve.

Kemerovo megyében három ember életét vesztette, és 18 megsérült. Az Altaji területen egy nőt saját házának leszakadt tetője ölt meg.

A miniszterhelyettes azt mondta, hogy a kemerovói és az altaji régióban a reményei szerint alapvetően kedd délutánra fejeződik be a helyreállítás. A Krasznojarszki területen, ahol a viharos szél csak hétfő reggelre csillapodott le, a munkálatok várhatóan két napig fognak tartani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.