Katasztrófa

Szándékosan okozták az elmúlt 40 év legsúlyosabb tűzvészét Tenerifén

Az erdőtűz immár 8400 hektárnyi területet perzselt fel, és tizenegy településen több mint tizenkétezer embert kellett kitelepíteni miatta.

2023.08.21 07:53MTI

Tovább pusztít az elmúlt negyven év legsúlyosabb erdőtüze Tenerife szigetén, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken, de a tűzoltók négy napja tartó erőfeszítéseinek köszönhetően a déli oldalon sikerült megfékezni a lángok terjedését - közölte Fernando Clavijo regionális vezető vasárnapra virradóra.

Fernando Clavijo, a Kanári-szigetek elnöke vasárnap napközben arról tájékoztatott, hogy szándékosan okozták a turisták által kedvelt Tenerife szigetén kedd óta tomboló erdőtüzet.

Fernando Clavijo szerint a rendőrség három irányban is nyomoz, de azt nem közölte, hogy történt-e őrizetbevétel.

Az erdőtűz immár 8400 hektárnyi területet perzselt fel, és tizenegy településen több mint tizenkétezer embert kellett kitelepíteni miatta. A lángok megfékezésén több mint négyszázan dolgoznak 23 tűzoltó repülőgép és helikopter segítségével. A hatóságok szerint munkájukat a szárazság, a nehéz terep, a füst, a magas hőmérséklet és a változó széljárás nehezíti.

Sérültekről és épületben keletkezett károkról egyelőre nem tudni.

Hivatalos adatok szerint a sziget turisták körében közkedvelt részein a megszokott mederben zajlik az élet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.