Világvége

Brazília déli részére ciklon csapott le, többen meghaltak és eltűntek - drámai felvételek

A hatóságok több területen földcsuszamlás veszélyére figyelmeztettek.

2023.06.19 02:37MTI

Legalább 11 ember meghalt Brazília legdélibb államában, Rio Grande do Sulban azután, hogy a térségre rendkívül heves trópusi ciklon csapott le - közölték az állam hatóságai.

The Guardian című brit napilap vasárnap idézte Rio Grande do Sul kormányzatát, amely szerint a vihar pénteken özönvízszerű esőzéseket okozott és városrészeket árasztott el, a hatóságok helikopterrel folytattak keresést húsz eltűnt személy után.

A ciklon a nyolcezer lakosú Caraa várost érintette a legsúlyosabban. Eduardo Leite, Rio Grande do Sul kormányzója, aki ellátogatott a területre, azt mondta, "A caraai helyzet mélységesen aggasztó. Nagyon fontos, hogy szervezett módon, gyorsan fel tudjuk térképezni a fő érintett területeket, és azonosítani tudjuk a támogatásra szorulókat".

A hatóságok tájékoztatása szerint a keleti partvidék egyik településén, Maquinében 300 milliméter eső esett.

A legsúlyosabban érintett területek lakói közül sokan a városok szabadtéri sportlétesítményeiben kerestek menedéket. A hatóságok több területen földcsuszamlás veszélyére figyelmeztettek.

A kormányzó elmondta, hogy a hatóságok az elmúlt két napban 2400 mentést hajtottak végre. Kijelentette: "Célunk ebben az első pillanatban az emberi életek védelme és mentése". Hozzátette: "Kimentjük a bajba jutott embereket, felkutatjuk az eltűnteket, és minden támogatást megadunk a családoknak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.