Török-szíriai földrengés

Életben van a 15 éves fiú, akit a romok alatt kellett hagynia a magyar mentőcsapatnak

Ali egyik lába sajnos soha többé nem fog működni, de három lánytestvérével és anyukájával kezd majd neki az új életének.

2023.02.20 09:17ma.hu

Vannak csodák és most egy ilyen csodát élünk át török mentőcsapat tagjaival közösen - írta a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalán. A mentőcsapat néhány nappal ezelőtt számolt be arról, hogy minden erőfeszítésük ellenére nem tudtak megmenteni egy 15 éves Ali nevű török fiút, "élet és halál között lebegve kellett magára hagyni".

Ám a török mentőcsapat vezetője most közölte: Ali életben van.

A szolgálat a posztban azt írta: a mentőcsapat-vezető háláját fejezte ki a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak a Törökországban végzett erőfeszítéseiért és Ali mentésében való részvételért. Güclü Rize csapatvezető hangsúlyozta, hogy nekik nem volt elegendő keresési kapacitásuk, hiszen hatalmas területet érintett a katasztrófa, viszont volt nehézgépes támogatásuk a mentéshez és így kiegészítették egymást.

Ali mindenkinél jobban akart élni és túlélte a lehetetlent - fogalmaztak.

"Ali erősebb volt, mint ahogy bárki hitte és volt ereje kivárni a nemzetközi szakmai szabályrendszer által ASR4-nek nevezett második mentési fázist és inkább már ASR 5-nek nevezett részt, amikor már munkagépek bontják el az épületeket és úgy igyekeznek életeket menteni. Ő az életet választotta és a török hadsereg, valamint a török mentőcsapat közreműködésével kimentették", írták a posztban.

A fiú egyik lába soha többé nem fog működni, de három lány testvérével és édesanyjával kezd majd neki az új életének. Ali a tervek szerint nyáron Magyarországra látogat majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.