Három gyerek, gázláng

Módosult gázár-támogatás: Fellegiék a nagycsaládosok kegyeit keresik

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter módosította a nagycsaládosok gázár-támogatásáról szóló miniszteri rendeletet, így a jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban.

2011.06.06 13:36ma.hu

Az államkincstár a folyamatban lévő fellebbezéseknél már ennek alapján jár el. A jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban - áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében, melyet hétfőn juttattak el a Ma.hu szerkesztőségébe.

A közlemény kitér arra is, hogy a gázár-támogatási kérelmek elbírálásánál az államkincstár a miniszteri rendelet szövegét eddig szűkítve értelmezte: csak azt vette figyelembe ugyanis, hogy az igénylőnek hány gyerek után fizetik a családi pótlékot, azt viszont nem, hogy hány gyermekre figyelemmel állapították meg annak mértékét.

Az államkincstár a folyamatban lévő fellebbezési eljárások során már a módosításnak megfelelő jogértelmezés alapján jár el, és az első fokon elutasított kérelmeket is ennek megfelelően fogják felülvizsgáln - zárul az írás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.