"Ennél azért többre lenne szükség"

Vona Gábor: a Fidesz-kormány a gazdagok kormánya

A Jobbik szerint a Fidesz-kormány a gazdagok kormánya, az elmúlt egy évben az Orbán Viktor vezette kabinet csak a gazdagok érdekeit szolgálta és mindezt úgy, hogy közben tönkretette az országot.

2011.05.27 12:10MTI

Ezt Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke mondta pénteken Budapesten a kormány első egy évét értékelve. A pártelnök kijelentette, hogy a kormány 2010-ben egy összeomlott országot vett át, jelenleg pedig egy szétdúlt országot tart a kezében. Vona Gábor szerint ennek a legfőbb oka az egykulcsos adórendszer bevezetése és a Széll Kálmán Terv.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott: előbbi gazdasági negatív hatásai a 2002-es száz lépés programhoz hasonlíthatók, utóbbi pedig nem más, mint megszorítás, ami illeszkedik az elmúlt évek szocialista kormányainak politikájába. Vona Gábor szerint ezeket csak tetőzi, hogy a kormány lényegében folyamatosan az elmúlt nyolc évre mutogat vissza, pedig "egy év alatt ennél azért többre lenne szükség". A Jobbik éppen ezért felszólítja Orbán Viktort, hogy vonja vissza a Széll Kálmán Tervet és az egykulcsos adórendszert és helyette a kormány készítsen egy a gazdaságot fellendítő tervet és léptessen életbe egy progresszív adórendszert, amely figyelembe veszi a szociális szempontokat is.

Vona Gábor
emellett felszólította Orbán Viktort arra is, hogy magyarázza meg a szerdán a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett párizsi ünnepségen mondott szavait, ahol az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy "teljesen új nyugdíjrendszer" létrehozását, a tíz százalékos társasági adókulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le.

A Jobbik elnöke reméli, hogy ez a mondat nem így hangzott el, illetve hogy a kormány nem készül arra, hogy az elkövetkező években olyan megszorításokat vezessen be, amely a magyar emberek egyhavi nyugdíját, vagy fizetését vonná el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.