Ki lesz Dominique Strauss-Kahn utódja?

Európai IMF-vezetőt akar az Unió

Az Európai Bizottság azt akarja, hogy az Európai Unióból kerüljön ki a posztjáról szex botránya miatt csütörtökön lemondott Dominique Strauss-Kahn utódja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élén.

2011.05.19 14:25MTI

A bizottság szóvivője, Pia Ahrenkilde-Hansen csütörtökön azt mondta, az Európai Unió folytatni kívánja azt a szokásjogot, hogy az IMF élére Európa állítson vezetőt. Mint mondta, nem az a fontos, hogy milyen nemzetiségű lesz, csak az, hogy az Európai Unióból legyen, amely az IMF legnagyobb befizetője.
   
Angela Merkel német kancellár - Európa legerősebb gazdaságú országának a vezetője - csütörtökön ismételten megerősítette, hogy Európából akar az IMF élére új vezetőt. Erről már folynak az egyeztetésen az Európai Unió belül - mondta, de nem kívánt senkit megnevezni. Hangsúlyozta ugyanakkor: fontos, hogy gyorsan megtalálják az utódot. 
   
Ugyancsak európai IMF-vezető szükségességéről beszélt Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse. Az európai gazdaság ismerete hasznos képzettség az IMF élére szóba jöhető minden jelölt számára, szögezte le a pénzügyi biztos és elengedhetetlennek mondta, hogy a választás az érdemek és hozzáértés alapján történjék.
Az európai gazdaság ismeretét ilyen "érdemnek" mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.