A japán katasztrófa Európára is lesújt

Rendkívül rossz az üzleti hangulat Németországban

A ZEW német gazdaságkutató intézet kedden publikált adataiból kiderül: nagyon elromlott az üzleti hangulat áprilisban Németországban, jórészt a japán földrengés és szökőár okozta bizonytalanság, részben az Európai Központi Bank (EKB) kamatemelésének hatására.

2011.04.12 11:48MTI

A hat hónapra előretekintő várakozásokat tükröző átfogó üzleti hangulatindex 7,6 pontra csökkent a márciusi 14,1 pontról. Elemzők 11 pontot vártak.
   
A ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) német gazdasági kutatóintézet felmérését közel háromszáz gazdasági elemző és intézményi befektető szakember megkérdezésével állította össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.