Mit találnak majd?

Nekiesett a magánnyugdíj-pénztáraknak a Kehi

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megkezdte a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodásának vizsgálatát; terveik szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek.

2011.03.09 07:10ma.hu

Selmeczi Gabriella elmondta, a hivatal megvizsgálja az elmúlt 12 év gazdálkodását, a működési költségek felhasználását, a vagyonkezelést, és ellenőrizni fogja a szerződéseket is.

A nyugdíjvédelmi megbízott Magyar Nemzetnek hozzátette: felügyelik a vagyonátadás folyamatát is, és annak végén átnézik a befektetési alapok összetételét.


A lap emlékeztetett arra, hogy korábban az adatvédelmi biztoshoz fordultak, mert az általuk megkeresett pénztárszövetség nem árulta el, mennyit költöttek a "felvilágosítónak nevezett reklámkampányokra" a pénztártagok befizetéseiből.

Az Országgyűlés február 28-án döntött arról, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal visszamenőleg vizsgálhatja a magánnyugdíj-pénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket. A hivatal feladatának ellátásához megismerhet ágazati titkokat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.