Emelkednek a részvények Nyugat-Európában

Csökken az olaj ára

A vezető részvények emelkedésével indult a kereskedés csütörtökön a nyugat-európai tőzsdéken, a venezuelai kezdeményezés a líbiai válság rendezésére pedig lejjebb vitte a kőolaj árát.

2011.03.03 10:02MTI

Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára 3 dollárral 113,09 dollárra csökkent, miután az al-Dzsazíra arab hírtévé jelentette, hogy az Arab Liga elfogadta azt a tervet, amelyet Hugo Chávez venezuelai elnök terjesztett elő az észak-afrikai országban keletkezett válság megoldására. A másik meghatározó olajfajta, a West Texas Intermediate (WTI) ára is csökkent, 1,15 dollárral 101,08 dollárra.
   
A nyugat-európai tőzsdék két nap gyengülés után csütörtökön emelkedéssel kezdtek. A térség valamennyi tőzsdéjén erősödtek a mutatók, a régió teljesítményét összefoglalóan kifejező FTSEurofirst 300 index 0,4 százalékos emelkedés után 1.157,98 ponton állt a nyitás utáni percekben.
   
Nagyjából fél óra után a londoni FTSE-100 mutató 0,28 százalékos emelkedéssel 5.931,47 ponton, a frankfurti DAX index 0,57 százalékos erősödéssel 7.222 ponton, a párizsi CAC-40 mutató 0,51 százalékos plusszal 4.054,75 ponton állt.
   
A devizapiacon az euró tartotta a szerdán elért viszonylag erős árfolyamát, csütörtök reggel egy euró 1,3857 dolláron és 1,2831 svájci frankon állt a nemzetközi kereskedésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.