Buknak a bankok

Térnyerésben a takarékok

Jelentősen növelték súlyukat a pénzügyi közvetítő rendszerben a hazai szövetkezeti hitelintézetek, amit jól szemléltet, hogy míg a takarékszövetkezeti szektor céges hitelállománya az első fél évben 15,1 százalékkal nőtt, addig a bankoké 6,5 százalékkal csökkent.

2010.11.12 07:06Világgazdaság

Erről írt a Világgazdaság pénteken.

A takarékszövetkezetek pozíciói tovább javulhatnak a közeljövőben. A lapnak Varga Antal, a takarékok 90 százalékát tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezetője elmondta: várhatóan már az idén megállapodnak a kormánnyal egy jelentős hitelkeretről, a jelenlegi tárgyalások arról szólnak, hogy az állam 100 milliárd forint alárendelt kölcsöntőkét nyújtana a szektornak.

A szövetkezetek szeretnék azt is elérni, hogy előnyben részesítsék őket az állami és önkormányzati megbízásoknál. Mindezek eredményeként reményeik szerint tíz év alatt két-háromszorosára nőhet a szövetkezeti hitelintézetek részesedése a pénzügyi szolgáltatások piacán.

A takarékszövetkezetek az elmúlt időszakban elsősorban a kis- és középvállalatok és az önkormányzatok körében tudták bővíteni ügyfélkörüket: különösen jelentős részesedést szereztek a Széchenyi-kártyához és a gazdakártyához kapcsolódó szolgáltatásokban - írta a Világgazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.