A folyamatnak még nincs vége

Minőségromlás előtt a közszféra?

A korábbi hónapokhoz képest nőtt az államigazgatásból érkező aktív keresők száma és a folyamatnak még nincs vége - mondta Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke.

2010.10.21 09:41Népszabadság

A Népszabadság csütörtöki számában megjelent összeállításban Adler Judit a GKI Gazdaságkutató foglalkoztatáspolitikáért felelős kutatásvezetője kifejtette: korábban a közszolgálat vonzó volt azoknak is, akik a magánszektorban megállták volna a helyüket, ám őket az új kormány sorra leépíti.

Véleménye szerint a kormány intézkedései hosszabb távon minőségi romlást eredményeznek.

A recesszió elmúltával ugyanis a jó munkaerő el fogja hagyni a közszférát, és oda megy, ahol megfizetik és megbecsülik. A diplomások közül is azok választják majd a köz szolgálatát, akik máshol nem kapnak munkát, vagy különösen elhivatottak - vélekedett. Adler Judit szerint egyvalami biztos: a hiánycélokat tartani kell.

A válságadókat kivetve pedig a kormány a következő körben gyors eredményt a költségvetési szféra megszorításával, korlátozásával tud elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.