Soltész szerint a rászorulók számára megmaradhat

Fennmaradhat jövőre a távhő- és gázártámogatás

Soltész Miklós szerint fennmaradhat jövőre a távhő- és gázártámogatás a rászorulók számára.

2010.09.16 09:55MTI

"A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a gazdasági tárcával közösen azon dolgozik, hogy a jövőre már a szocialisták tervei szerint teljesen megszűnő távhő- és gázártámogatás fennmaradjon mindazok számára, akik a legalsó két jövedelmi kategóriában élnek" – mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális államtitkára szerdán Pécsett, a Híd a jövőbe elnevezésű háromnapos szociális konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós magyarázata szerint a dotációt azért szeretnék fenntartani, mert annak megszüntetése a legalacsonyabb jövedelműek ellehetetlenüléséhez vezetne.

Megjegyezte, hogy a támogatás mértékét illetően több változatban is gondolkodnak, a végleges döntést később hozzák nyilvánosságra.

Az államtitkár pécsi látogatásán találkozott Suzana Pounoviccsal, a szerb szociális minisztérium helyettes államtitkárával, akivel megosztották a szociális és családügyi ellátása terén szerzett tapasztalataikat, illetve közös európai uniós pályázatok benyújtásának lehetőségéről beszéltek.

Soltész Miklós a sajtótájékoztatón hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország segíti Szerbia európai uniós integrációját.

Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének (SZIME) elnöke arról szólt, hogy a szociális ellátórendszer képviselői kiszámíthatóbb jövőt várnak az új kormánytól. Az elmúlt években folyamatos volt a forráskivonás az intézményrendszerből.

Az állami normatíva csökkentése mellett az ágazati jogszabályok évenkénti többszöri módosítása szinte már ellehetetlenítette a működést - jegyezte meg az egyesületi elnök.

Hozzáfűzte, a mintegy 350 résztvevővel zajló konferencia célja, hogy a szociális szakma felhívja a döntéshozók figyelmét a problémákra, illetve jelezze: képviselői nagy várakozással tekintenek a kormány szociális politikával kapcsolatos intézkedései, tervei elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.