Valaki elcsalhatta a kereskedelmi képviseletet

Tízmilliárd forintos kár - magyar ingatlanpanama Moszkvában?

Legkevesebb tízmilliárd forintos kára származhatott a magyar államnak a moszkvai kereskedelmi képviselet bűncselekménygyanús értékesítése miatt

2010.05.03 07:16Magyar Nemzet

Ezt állítja hétfői számában a Magyar Nemzet a lap birtokába került titkosszolgálati és külügyminisztériumi dokumentumokra hivatkozva.

A napilap emlékeztetett: az ötemeletes irodaház és a hozzá tartozó hétszintes vendégház értékesítési kálváriája 2005-ben kezdődött. Mint írták, a Nemzetbiztonsági Hivatal idén márciusi összegzéséből kiderül, hogy "egy ismeretlen személyi kör évekkel a tényleges szerződés megkötése előtt tisztázatlan körülmények között értékesítette a Magyar Köztársaság moszkvai kereskedelmi képviseletét".

A titkosszolgálat szerint az ügylet kapcsán számos szabálytalanság történt, köztük az ingatlan értékbecslési eljárása, mert a vételárat a tényleges piaci ellenérték, 15-20 milliárd forinttal szemben 4 milliárd forintban határozták meg
- írta a lap.

Balajti László, az NBH főigazgatója az ügyészséghez továbbította a tudomására jutott információkat.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt nyomoz, gyanúsított még nincs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.