A kalkulátor javítás alatt

A hét közepétől megváltozik a vagyonadó kalkulátor

Várhatóan a hét közepére átvezeti a vagyonadó-kalkulátoron az adatvédelmi biztos ajánlásait az APEH - írta a keddi Népszabadság az adóhatóság szóvivőjére hivatkozva.

2010.01.19 07:27Népszabadság Online/MTI

A napilap szerint a változtatások után csak akkor kell majd kitölteni a személyes adatokra vonatkozó részt, ha az érdeklődő menteni akarja a kalkulátor által kidobott értéket, vagyis a szimpla böngészéshez nem lesz szükség erre. További változás lesz, hogy amennyiben mentik a becslést, a rendszer automatikusan ellenőrzi, hogy valódi adatokat adott-e meg a lekérdező.

A Népszabadság emlékeztetett arra: ez magában hordozza a veszélyt, hogy egy hackertámadás esetén a hacker hozzáfér a törzsállományban szereplő adatokhoz, akár adóbevallásokhoz is. Az APEH ezért egy külön adatállományt állít össze, melyben csak a nevek, az adóazonosítók, az adószámok szerepelnek, és ezt társítja a kalkulátorhoz - olvasható a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.