Nyereségbe fordultak

New York: erősödés zárás előtt két órával

Vegyes állásból egyértelmű nyereségbe fordultak a New York-i értéktőzsde vezető indexei a pénteki kereskedés leállítása előtt két órával: a Nasdaq piac vezető indexét a céges hírek már korábban is a nyereségzónába emelték, a Dow Jones ipari indexnek és az S&P 500-as mutatónak viszont éppen ebben az időben sikerült korábbi gyengülő irányzatát pozitívba fordítania.

2009.12.19 11:15MTI

Közép-európai idő szerint 20 óra körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,10 százalék erősödéssel 10.318,99 ponton volt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,11 százalékkal 2.204,29 pontra nőtt, míg az S&P 500-as mutató 0,42 százalékos növekménnyel 1.100,42 pontnál járt ekkor.

A Nasdaq piac vezető mutatóját az Oracle és a Research in Motion cégek segítették jó negyedéves eredményeikkel: ezek erősítették a befektetői bizalmat a technológiai ágazat fellendülését illetően. Ugyanakkor a Dow piacot és a S&P 500-as mutatót a dollár erősödése gyengítette, mivel az erősebb dollár nem kedvez az exportcégeknek és a multinacionális vállalatoknak. Később az indexek a céges hírek hatására ismét felkapaszkodtak.

Tőzsdezárás előtt két órával a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára 1,44 dollárral 74,09 dollárra nőtt. Közép-európai idő szerint röviddel 20 óra előtt New Yorkban az euró 1,4310 dolláron állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.