Üzlet

Izrael vészhelyzeti búzaellátásról állapodott meg Romániával

A búzáért cserébe Izrael mezőgazdasági technológiát és szakértelmet biztosít Romániának.

2024.05.14 22:21MTI

Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében Avi Dichter mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter vészhelyzeti búzaellátási megállapodást kötött Bukarestben román hivatali partnerével, Florin Barbuval - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség a vendég minisztert idéző izraeli TPS hírszolgálatra hivatkozva.

A búzáért cserébe Izrael mezőgazdasági technológiát és szakértelmet biztosít Romániának.

"A jelenlegi globális bizonytalanság és a térségünkben tapasztalható súlyos geopolitikai konfliktusok idején ez a közös érdekeken alapuló megállapodás újabb importcsatornát biztosít Izrael számára, különösen vészhelyzetekben" - idézte Avi Dichtert a hírügynökség.

A Romániával kötött megállapodás az Üzbegisztánnal, Azerbajdzsánnal és Marokkóval kötött hasonló egyezmények után jött létre.

Az izraeli mezőgazdasági miniszter bukaresti látogatása alkalmából Silviu Vexler parlamenti képviselővel, a romániai zsidó közösségek szövetségének elnökével, és Románia-Izrael Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel is találkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.