Energia

Megkezdte a Keleti gázellátó rendszer kiépítését a Gazprom

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022-ben jelentette be, hogy bővíteni kell az orosz régiók gázellátási programját.

2024.03.22 01:30MTI

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.

A Gazprom szerint ez a Keleti gázellátó rendszer gáztörzshálózati projekt megvalósításának első szakasza. A tájékoztatás értelmében a két gázvezeték összekötésének megkezdése mellett más szakaszokon folyamatban vannak a tervezési és a felmérési munkálatok.

A projekt előirányozza a kelet-oroszországi gázszállítási kapacitások átfogó fejlesztését és ezek további összekapcsolását az ország nyugati részén lévő gázinfrastruktúrával. A Gazprom szerint ez növeli az orosz fogyasztók gázellátásának megbízhatóságát és rugalmasságát, és új lehetőségeket nyit Szibéria és a Távol-Kelet gázellátásának fejlesztése előtt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022-ben jelentette be, hogy bővíteni kell az orosz régiók gázellátási programját. Feladatul tűzte ki, hogy az ország európai részén lévő egységes gázellátó rendszert összekapcsolják a kelet-szibériai és távol-keleti gázinfrastruktúrával - a Szibéria Ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezetékkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.