Pénzügy

Az OTP Bank ügyfelei a családtámogatásokat főként energetikahatékony ingatlanok építésére költik

A bank saját ügyfelei körében elemezte, hogy a családtámogatási eszközként bevezetett csok és falusi csok támogatást milyen mértékben fordították energiamegtakarítással járó beruházásokra.

2024.02.22 23:30MTI

Az OTP Bank ügyfelei a családtámogatási forrásokat nagy részben energetikai felújításokra és energetikahatékony ingatlanok építésére költötték. Az állami támogatások felhasználásából jól látható, hogy az energiahatékonyságra való törekvés jelen van az ügyfelek mindennapjaiban - közölte az OTP Bank csütörtökön az MTI-vel.

A bank saját ügyfelei körében elemezte, hogy a családtámogatási eszközként bevezetett csok és falusi csok támogatást milyen mértékben fordították energiamegtakarítással járó beruházásokra.

Megállapították, hogy a 2022. január 1. óta igényelt több mint 1000 ügyletnél az igénylések 73 százalékát csaknem nulla energiaigényű (BB) ingatlanok építésére fordították. Az energiaigény szempontjából a legtakarékosabb kategóriába (AA, AA+, AA++) tartozó ingatlanok aránya 9 százalék volt.

Az elmúlt 4 évben (2019-től) benyújtott falusi csok igénylések 46 százalékánál szintén energiahatékonyságot támogató korszerűsítési célokat jelöltek meg az ügyfelek. Ilyenek voltak a központi fűtés kialakítása, cseréje, megújuló energiaforrás beépítése, a tetőszerkezet cseréje, felújítása és az épület hő-, hang és vízszigetelése - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.