Önkormányzat

Megújul a VII. kerületi Klauzál tér

Mintegy 672 millió forintba kerül a beruházás.

2024.02.01 21:30MTI

Megújul a VII. kerületi Klauzál tér, az Erzsébetvárosi Önkormányzat a kerület lakóinak javaslatait figyelembe véve készíttette el a felújítás terveket - közölték a Budapest Városháza Facebook-oldalon csütörtökön.

Mint írták, a téren megújul majd a játszótér 19 új játszóeszközzel, ami nemcsak környezetbarát, de biztonságosabb is lesz a gyerekek számára. Lesz többfunkciós sportpálya és fitnesz park, valamint megújul a kutyafuttató is.

A fővárosi önkormányzat portálján, az enbudapestem.hu oldalon megjelentek szerint mintegy 672 millió forintba kerül a beruházás.

A Klauzál téren 36 százalékról 52 százalékra nő majd a zöldfelületek aránya, 134 helyett 150 lombos fa is lesz. Több ivókút és hulladékgyűjtő lesz, újabb kerékpártárolókat is kihelyeznek és 63 új utcabútort is felszerelnek - írták.

A téren helyet kap a pesti gettó áldozataira emlékező alkotás is

Jelenleg bontási, tereprendezési munkák folynak a téren, amelynek felújítása várhatóan 2024 harmadik negyedévében fejeződik be, de a kivitelezők ígérete szerint a kutyafuttató, a játszótér, és a sportpálya már május végén birtokba vehető, csak a parkosítás, a padok kihelyezése és az utolsó simítások maradnak őszre - olvasható a portálon, amely szerint a megújított térre hét kamerával bővített térfigyelő rendszer és parkőr is vigyáz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.