Gazdaság

A Waberer's együttműködik a Posta Biztosítókkal

A vállalat szerint a Posta Biztosítók mind termék, mind ügyfélbázis, mind értékesítési csatornák szempontjából számos lehetőséget biztosít a WHB tevékenységének kiegészítésére.

2023.07.15 01:30MTI

A Waberer's International Nyrt. szándéknyilatkozatot írt alá a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-vel a Wáberer Hungária Biztosító (WHB), illetve a Posta Biztosítók közötti stratégiai együttműködésről - tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a vállalat pénteken.

Felidézték, hogy a Corvinus a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. - azaz a Posta Biztosítók - 66,9 százalékos tulajdonosa.

A Waberer's folyamatosan vizsgálja a biztosítói tevékenységének bővítési lehetőségeit, ennek keretében kereste meg a Corvinust - ismertették.

A vállalat szerint a Posta Biztosítók mind termék, mind ügyfélbázis, mind értékesítési csatornák szempontjából számos lehetőséget biztosít a WHB tevékenységének kiegészítésére.

A Waberer's részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a papír csütörtökön 2030 forinton zárt, értéke egy éven belül 1750 és 2310 forint között változott.

A WBH adózás előtti eredménye 2022-ben 5,70 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 4,99 milliárd forinttal szemben; adózott eredménye pedig tavaly 4,99 milliárd forintot tett ki a 2021-es 4,34 milliárd után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.