Gazdaság

A Tesco 25 áruházát újította fel a 2022-23-as pénzügyi évben

A több mint 3 milliárd forintos fejlesztések során optimalizálták az üzletek méretét, és több helyen új önkiszolgáló kasszákat is telepítettek.

2023.03.31 01:30MTI

A február végén zárult pénzügyi évben 12 hipermarketet és 13 kisebb, expressz üzletet alakított át a Tesco-Global Áruházak Zrt., a több mint 3 milliárd forintos fejlesztések során optimalizálták az üzletek méretét, és több helyen új önkiszolgáló kasszákat is telepítettek - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a következő üzleti évben 30 hipermarket és legalább 10 kényelmi üzlet felújítását tervezik.

A 11 ezer munkavállalót foglalkoztató kiskereskedelmi üzletlánc 197 áruházat működtet Magyarországon, ezek közül 112 hipermarket, 85 kényelmi üzlet.

A nyilvános cégadatok szerint a Tesco-Global Áruházak Zrt. utolsó lezárt üzleti évében, a 2020 márciustól 2021 márciusig tartó időszakban beruházásra felújításra mintegy 5,5 millió forintot fordított az egy évvel korábbi 4,1 milliárd forint után.

A társaság ebben az időszakban közel 624 milliárd forint árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 590 milliárd forint után. A társaság adózott eredménye megközelítette a 13 milliárd forintot, az előző időszaki 1,2 milliárd forint veszteséget követően.

A Trade magazin toplistája alapján 2021-ben a Tesco 765,0 milliárd forint becsült bruttó forgalmával a harmadik legnagyobb forgalmú kereskedelmi lánc volt Magyarországon a Lidl és a Spar után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.