Madárinfluenza

Madárinfluenza egy németországi pulykatelepen

A gazdaság teljes állományát leölték, és körülötte 3 kilométer sugarú védőkörzet kialakítását rendelték el.

2016.11.11 16:55MTI

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatták ki egy pulykatelepen a németországi Schleswig-Holstein tartományban, Lübeck-Travemünde térségében - közölte pénteken a tartomány mezőgazdasági minisztere.

Robert Habeck közleménye szerint a Friedrich Löffler szövetségi állategészségügyi kutatóintézet (FLI) vizsgálatai megerősítették a madárinfluenza gyanúját.

A vírus egy kisebb pulykatelepen jelent meg, 18 állatot pusztított el. A gazdaság teljes állományát leölték, és körülötte 3 kilométer sugarú védőkörzet kialakítását rendelték el.

A schleswig-holsteini telep Németországban az első, ahol a vándormadarak által elindított jelenlegi, kontinenseket átszelő fertőzési hullámban kimutatták a H5N8 típusú vírus jelenlétét.

A német baromfitenyésztők szövetsége (ZDG) kezdeményezte, hogy a gazdálkodókat országszerte kötelezzék az állatok zártan tartására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.