Innováció

A Magnus Aircraft és Koszó József építész kapta a Dél-Alföldi Innovációs Díjat

A Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen alapított elismerését hétfőn adták át a csongrádi megyeszékhelyen.

2016.11.08 04:30MTI

A kecskeméti székhelyű sport- és oktatórepülőgép-gyártó Magnus Aircraft és Koszó József építész kapta a Dél-Alföldi Innovációs Díjat, a Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen alapított elismerését hétfőn adták át a csongrádi megyeszékhelyen.

Katona Imre vezérigazgató a díjátadón elmondta: a Magnus Aircraft innovatív vállalatcsoport, jelenlegi termékei a Fusion212 nevet viselő benzinmotoros gép, valamint a Siemens AG-vel közösen kifejlesztett eFusion, a világ első elektromos, kétüléses oktató repülőgépe. A cég fő piacát a pilótaképző iskolák jelentik.

A vezérigazgató elmondta: a Magnus Aircraft célja, hogy folyamatos fejlesztéseivel sokkal könnyebbé tegye a pilótaképzést, és széles körben elérhetővé a repülést. A vállalkozás saját pilótaképző rendszer kialakításán dolgozik, emellett 6-12 személyes, hibrid meghajtású, kompozit repülőgépcsalád kifejlesztését is elkezdte.

Koszó József építész a robbantási technológiával végzett alapozási eljárás kidolgozásáért kapta az elismerést.

A szakember elmondta, hogy a szabadalommal védett technológia az eddigieknél lényegesen olcsóbb megoldást kínál és különleges terepviszonyok között is alkalmazható az épületek alatti talaj tömörítésére.

A szabadalom hasznosítása iránt komoly a nemzetközi érdeklődés, elsősorban azokban az országokban, ahol ingoványos talajon építenek toronyházakat - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.