Infrastruktúra

Két- és félmilliárd forintos közlekedési fejlesztés indul Szolnokon

A várhatóan még idén elkezdődő és bő egy éven át tartó beruházás eredményeként bővül a közlekedési infrastruktúra a Mester úton és környékén.

2016.08.16 05:30MTI

Két- és félmilliárd forintot meghaladó összegű közlekedési infrastruktúrafejlesztés kezdődik Szolnok egy városrésznyi területén - közölte a megyeszékhely fideszes polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc elmondta: az önkormányzat közgyűlése soron kívüli ülésén döntött hétfőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés elindításáról.

A várhatóan még idén elkezdődő és bő egy éven át tartó beruházás eredményeként bővül a közlekedési infrastruktúra a Mester úton és környékén - hangsúlyozta a polgármester.

A beruházás uniós és állami forrásokból, mintegy 2,6 milliárd forintból valósul meg.

Kiemelte: ez lesz az első olyan projekt, amelyet a kormány által Szolnoknak biztosított közel 16 milliárdos TOP-keretből finanszíroznak. Az integrált városfejlesztési stratégiában megfogalmazott elképzelésekkel összhangban a támogatás lehetőséget biztosít egy új lakó- és szolgáltató övezet kialakítására, valamint a település vérkeringésébe történő bekapcsolására - húzta alá.

A fejlesztés részleteiről szólva Szalay Ferenc kifejtette: a területen egyebek mellett átépítik és meghosszabbítják a dr. Sebestyén Gyula körutat, csapadékvíz elvezető rendszert és több körforgalmi csomópontot építenek, közvilágítási hálózatot alakítanak ki, valamint szerkezetileg megújul a településrészt a belvárossal összekötő Zagyva-híd, amelynek minkét oldalán kerékpárút is létesül.

Rámutatott: a fejlesztés a népességmegtartó hatása mellett a munkaerő-piaci mobilitást is elősegíti majd, hiszen a meglévő buszmegállókat felújítják, illetve újakat is létesítenek.

Elmondta azt is, hogy a kivitelezés része a kiépülő és megújuló infrastruktúra teljes akadálymentesítése a kerékpárosok, mozgáskorlátozottak és gyengénlátók számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.