Tőzsde

A jegybank felfüggesztette a FuturAqua tőzsdei kereskedését

Az MNB hétfőtől átmenetileg felfüggesztette a FuturAqua részvények kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat.

2016.04.25 08:38MTI

A moratórium addig marad érvényben, amíg FuturAqua közzé nem teszi a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatást - közölte a jegybank az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a FuturAqua Nyrt. felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében beszerzett adatok alapján megállapította, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által a FuturAqua Nyrt. korábbi könyvvizsgálójával szemben lefolytatott minőségellenőrzési eljárásban feltárta, hogy az nyrt. 2014. évi konszolidált éves beszámolójának könyvvizsgálói jelentése nem felelt meg az előírásoknak. Így az nem tekinthető a jogszabályokban előírt független könyvvizsgálói jelentésnek.

Bár a jogsértést nem közvetlenül a FuturAqua mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB a jogsértő állapot megszüntetéséig felfüggesztette a FuturAqua részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.