Anonimitásban maradhatnak az ajánlattevők

Jövőre indulhat az elektronikus árverés

Jövőre számítógépen licitálhatnak a vevők a végrehajtás alatt álló ingatlanokra, s ajánlataikat bármikor megtehetik, ha befizették a tízszázalékos árverési előleget.

2008.10.28 09:46Világgazdaság

Már folyik a végrehajtói kamara által működtetett árverési rendszer próbaüzeme - tájékoztatta a lapot Krejniker Miklós, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke, aki azt is elmondta, hogy a rendszer az egész ország valamennyi árverését összefogja, s felöleli majd az árverezők nyilvántartását, a hirdetményeket és a licitnaplókat is. Az új módszert a végrehajtási törvény idén elfogadott módosítása teszi lehetővé. A kamara eddig több millió forintot fordított az elektronikus árverés informatikai hátterének fejlesztésére - olvasható a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.