Dízelbotrány

600 ezer VW-járművet hívhatnak vissza Olaszországban

Hatszázezer olaszországi autót érinthet a VW német autógyár által elrendelt ellenőrzés a károsanyag-kibocsátás értékeit módosító szoftverek kiszűrésére.

2015.10.01 17:43MTI

A La Repubblica című olasz napilap autósrovatának értesülései szerint az olasz utakon közlekedő VW és a német márkához tartozó más járművek közül ennyiben lehet beszerelve az érintett szoftver.

Korábbi adatok szerint a dízelbotrány az egész világon mintegy 11 millió járművet érint. A szoftverrel felszerelt autókból Olaszországban 2008 óta egymilliót adtak el. A La Repubblica.it hatszázezerre teszi azoknak a számát, amelyeket a VW biztosan visszahív, hogy saját olaszországi műhelyeiben ellenőrizze és szükség esetén "megjavítsa" őket.

A VW hétfőn függesztette fel dízeljárműveinek olaszországi értékesítését. Erre a német autógyár olaszországi igazgatósága utasította az itáliai viszonteladókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.