Meghaladja a maximálisat

Csökkentik a Velencei-tó vízszintjét

A Velencei-tó vízállása szerdán +167 centiméter volt az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva, ami 2 centiméterrel magasabb az erre az időszakra megengedett maximális vízszintnél.

2015.02.05 08:44MTI

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtök délelőtt a Dinnyési-zsilip megnyitásával megkezdi a Velencei-tó vízének leeresztését, miután a vízszint meghaladja a maximálisat, legutóbb decemberben engedtek le a tó vizéből, akkor is hasonló okból.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint a Velencei-tó vízállása szerdán +167 centiméter volt az agárdi vízmérce nulla pontjához viszonyítva, ami 2 centiméterrel magasabb az erre az időszakra megengedett maximális vízszintnél.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság legutóbb december 11-én nyitotta meg a zsilipet, akkor a vízszint megegyezett az arra az időszakra megengedett maximális vízszinttel, vagyis a +160 centiméterrel. A vízeresztést december 30-án fejezték be +154 centiméteres vízállásnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.