BÉT

Nyitáskor enyhe emelkedésre számítanak a szakértők

A görög elnökválasztás hírére kialakult negatív hangulat elérte a magyar tőzsdét is, szerdán azonban már enyhe, 0,5 százalékos emelkedésre lehet számítani.

2014.12.10 08:54MTI

Alacsony forgalom mellett, enyhe emelkedésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a görög elnökválasztás hírére kialakult negatív hangulat elérte a magyar tőzsdét is, szerdán azonban már enyhe, 0,5 százalékos emelkedésre lehet számítani a vezető részvények árfolyamaiban.

Ugyanakkor a Richter-papírok ára az orosz fejlemények fényében kivételt képez, emelkedés nem várható - tette hozzá.

Német Sándor, a Buda-Cash kereskedelmi igazgatóhelyettese szintén pozitív nyitásra számít a magyar piacon, habár a görög elnökválasztási bizonytalanság sakkban tartja a piacokat - mondta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,62 pontos, 0,80 százalékos csökkenéssel 17 605,28 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,4 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszített értékéből a hétfői záráshoz képest. A Mol árfolyama 95 forinttal, 0,78 százalékkal 12 085 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 34 forinttal, 0,83 százalékkal 4046 forintra gyengült, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,13 százalékkal 350 forintra esett, forgalma 129,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,65 százalékkal 3850 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.