100 millió kuna végkielégítés

Dolgozókat bocsát el az INA

Az INA igazgatótanácsa létszámcsökkentési programot fogadott el és 100 millió kunát különített el végkielégítésre.

2014.10.07 19:18MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A Hina hírügynökség értesülése szerint a létszámcsökkentési program 338 alkalmazottat érint. Azoknak a dolgozóknak, akik részt vettek az 1991-1995-ös háborúban, átlagosan 300 ezer kuna, a többieknek átlagosan 220 ezer kuna lesz a végkielégítése.

Az INA közleménye szerint az elbocsátások a bevezetett szervezeti változtatások, az alkalmazott új technológia, valamint a hatékonyság növelése és a hosszú távú versenyképesség megalapozása miatt váltak szükségessé.

A közleményben az INA hangsúlyozza, hogy keresi a lehetőségeket a feleslegessé vált alkalmazottak megtartására, egyebek között átképzés vagy rövidített munkaidőben történő alkalmazás formájában.

A Hina hírügynökség egyúttal nem hivatalos értesülésekre hivatkozva jelezte az is, hogy az INA vezetése elfogadta a finomító üzletágra vonatkozó stratégia megtárgyalásának a menetrendjét, valamint közölte, hogy egy hónapon belül döntés várható az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.