Kapcsolaterősítés

Varga az EBRD elnökével tárgyalt

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Suma Chakrabartival, az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) elnökével tárgyalt.

2013.11.18 17:38MTI
MTI

A magyarországi látogatás célja a bank és Magyarország közötti kapcsolatok erősítése, valamint a 2014-ben kialakítandó magyar országstratégia főbb elemeinek megvitatása volt. A dokumentum rögzíti, hogy az EBRD és a kormány milyen területeken szeretne együtt dolgozni a jövőben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

Magyarország a következő három évben a kis- és középvállalati szektor támogatása, a magyar középvállalatok régióbeli terjeszkedésének elősegítése, valamint a hazai pénzintézetekkel való együttműködés területén számít az EBRD szakértelmére, emellett a bank folytatni kívánja a sikeres együttműködést az energiaszektor és a közösségi közlekedés területén is - írta közleményében a szaktárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.